top of page
Caută

TENDINȚE ÎN ESTETICA ANULUI 2021


Am sperat cu toții că ne vom trezi în ziua de Anul Nou și pandemia va fi dispărut, iar viața noastră își va fi recăpătat un sentiment de normalitate. Deși, din păcate, nu este deocamdată cazul, clinicile medicale au creat medii sigure pentru a permite pacienților să își continue procedurile estetice programate așa cum au fost planificate, fie ele non-invazive sau intervenții chirurgicale.


Acestea sunt principalele tratamente pe care ne putem aștepta să le vedem mai mult (sau pentru prima dată!) în noul an.



 

Injectabilele vor exploda


După un an în care ne-am privit aproape zilnic propriile fețe într-un ecran, nu este deloc surprinzător faptul că mai mulți oameni ca niciodată caută tratamente cosmetice. Atât fillerele (acid hialuronic sau compuși cu viață mai lungă, precum hidroxiapatita de calciu sau acidul polilactic), cât și toxina botulinică vor continua să fie foarte solicitate, iar producătorii aduc noutăți pe piață cu regularitate. Beneficiem deja de substanțe care aduc volum și stimulează totodată sinteza de colagen, de formule de acid hialuronic foarte longevive sau aproape similare cu cel natural și așteptăm lansarea anul acesta a unui neuromodulator cu durată de acțiune de 6 luni.



 


Resurfacing cu laser


Pacienții devin tot mai informați asupra produselor de îngrijire a pielii și a ingredientelor cele mai eficiente. În paralel, observăm un interes mai mare acordat procedurilor de îmbunătățire a texturii și tonusului pielii. Laserul fracționat hibrid reprezintă o cerere populară, deoarece funcționează și timpul de recuperare este minim.



 

Tratamente combinate


Tot mai mulți pacienți combină chirurgia cu tratamentele nechirurgicale pentru a obține o întinerire facială mai cuprinzătoare, iar acest lucru va fi și mai popular în anii următori. S-au făcut progrese extraordinare în ultimul deceniu, îmbunătățind îngrijirea pielii și tratamentele nechirurgicale ale feței și gâtului. Aceste tratamente includ fillere mai bune și mai durabile, neurotoxine, lasere și dispozitive cu radiofrecvență. Transferul de grăsime este acum un adaos obișnuit la chirurgia de rejuvenare facială, restabilind deficitele cauzate de înaintarea în vârstă; poate fi, de asemenea, un complement extrem de eficient în remodelarea corporală - utilizarea propriei grăsimi a unei persoane pentru a îmbunătăți conturul corporal.


 

Accent pe aspectul ochilor


Masca a devenit deja un accesoriu nelipsit din viața noastră cotidiană, astfel încât treimea superioară a feței atrage acum toate privirile.

Blefaroplastia nechirurgicală este din ce in ce mai căutată, iar dispozitivele care o pot realiza din ce în ce mai performante. Blefaroplastia superioară chirurgicală rămâne în continuare standardul de aur și poate fi realizată în deplină siguranță în regim de spitalizare de zi cu anestezie locală. Blefaroplastia inferioară minimală presupune îndepărtarea unei cantități mici de tegument chiar sub linia genelor, lucru care ajută la eliminarea ridurilor îndeosebi daca asociem o procedura tip peeling, laser sau microneedling. Această abordare este excelentă pentru pacienții care nu au un exces semnificativ de grăsime și au un exces de piele limitat.



 

Următoarea generație in rinoplastie


Rinoplastia injectabilă este vedeta ultimilor doi ani în medicina estetică, iar trendul este crescător. După o oprire de o oră în cabinetul chirurgului plastician, pacientul se poate bucura de un aspect al nasului comparabil cu cel obținut prin chirurgie. Atenție însă: deși extrem de satisfăcătoare, metoda este complexă și cu potențial înalt de complicații, deci apelați doar la medici specializați, îndeosebi pentru această procedură.

Tehnologia în medicină și estetică este în continuă dezvoltare, cu tehnici și echipamente din ce în ce mai sofisticate care ajută clinicienii să obțină rezultate superioare. Un exemplu este piezochirurgia, care revoluționează modul în care chirurgii abordează proceduri precum rinoplastia. Datorită ultrasunetelor, osul se poate modela într-un mod mult mai puțin intruziv în comparație cu tehnica originală de daltă și ciocan. Rezultatul este adesea mult mai precis și mai puțin traumatizant, cu mai puține vânătăi și cu o recuperare mai rapidă.


 

Tratarea mușchiului maseter cu ajutorul

toxinei botulinice


Anul 2020 a fost dur, iar provocările sale ne-au făcut pe mulți dintre noi să ne încruntăm și să încleștam dinții. 2021 va fi despre combinarea sănătății cu frumusețea. Un exemplu excelent este injectarea de toxină botulinică în maseteri. Mușchiul maseter este unul dintre mușchii activați în timpul masticației și este situat la unghiul mandibulei. Persoanele care scrâșnesc sau strâng din dinți o fac din cauza unei tensiuni suplimentare în acest mușchi. Toxina botulinică poate fi utilizată atât funcțional pentru a slăbi mușchiul maseter și pentru a îmbunătăți durerea din articulația temporo-mandibulară atunci când mestecăm, cât și cosmetic pentru a subția și a îndulci aspectul treimii inferioare a feței. Rezultatele sunt instalate în una-două săptămâni pentru scopul funcțional și în șase-opt săptămâni pentru cel estetic.



 

Transformarea profilului


Pentru a maximiza rezultatele, pacienții vor combina mai multe proceduri minim-invazive sau chirurgicale ușoare pentru a-și optimiza aspectul pe o perioadă mai lungă. Una dintre cele mai populare combinații? Rinoplastia injectabilă sau chirurgicală alături de remodelarea bărbiei cu fillere sau implant și liposucția submentală, deoarece sunt ușor de asociat în termeni de logistică chirurgicală și recuperare.




 

Repararea mușchiului pectoral

după îndepărtarea implanturilor mamare


Îndepărtarea implantelor siliconice a ajuns în prim-plan în 2020, la fel ca utilizarea unor volume mult mai mici pentru pacientele care apelează la augmentare mamară. Deși repararea pectoralului nu este necesară pentru explantare, unii chirurgi consideră că este bine-venită in cazul implanturilor submusculare. Mușchiul pectoral nu este atașat doar de stern și coaste, ci și pe braț, iar forța sa după augmentarea mamară poate scădea cu 10 până la 20 la sută. Deoarece multe paciente fac flotări, pilates sau yoga, ele observă după explantare că puterea musculară la nivelul pieptului este redusă. Dacă mușchiul nu este reparat, acesta poate fi de fapt mai slab fără implant, deoarece nu mai există tensiune care să-l țină strâns. Repararea mușchiului pectoral poate permite pacientelor să ducă o viață completă.




 

Remodelarea corporală noninvazivă


Singurul domeniu în care încă așteptăm o descoperire fabuloasă este remodelarea corporală nechirurgicală. EmSculpt Neo este posibil sa se dovedească capabil de a schimba jocul. Este unul dintre puținele dispozitive care, în 30 de minute, face două tratamente simultan: folosește energie de radiofrecvență pentru a descompune celulele adipoase și unde electromagnetice pentru a stimula musculatura de dedesubt și a o tonifia. Deși de curând apărut pe piață, studiile sunt promițătoare, arătând o reducere a stratului adipos de cca 30% în una-trei luni de tratament.


 

Terapiile LED și alimentele potrivite pentru piele


Cel mai probabil, tratamentele la domiciliu vor rămâne populare pe tot parcursul anului viitor. Terapia cu LED (diodă emițătoare de lumină), singură sau ca parte a unei abordări multimodale, devine un tratament incredibil de popular în saloane și clinici, deoarece poate viza rozaceea, acneea și îmbătrânirea fără a fi nevoie de atingere fizică și fără potențial de iritare a pielii.


Sănătatea și nutriția vor deveni, de asemenea, un factor cheie în industria de frumusețe. Adaptogenii sunt plante care pot ajuta cu răspunsul organismului la stres atunci când sunt consumate și cred că le vom vedea din ce în ce mai mult în îngrijirea pielii. Câteva exemple includ ginsengul, busuiocul sfânt și ashwagandha.


Au și beneficii topice: ginsengul are proprietăți antioxidante și se pare că are efecte antiinflamatorii, busuiocul sfânt are efecte antiinflamatorii și antimicrobiene, iar ashwagandha are proprietăți antioxidante și antimicrobiene și se crede că luminează pielea.


 

Suplimentele alimentare


Consumatorii de frumusețe încep să recunoască relația dintre dietă și piele. Această conștientizare crescută a făcut din colagenul ingerabil ingredientul erou al momentului.


Colagenul și derivații săi au devenit un astfel de pilon în produsele noastre zilnice topice de îngrijire a pielii, cum ar fi creme, seruri și măști. Colagenul ingerabil este bio-identic, ceea ce înseamnă că corpurile noastre îl recunosc ca fiind propriu, deoarece se găsește deja în mod natural în derm.


Prin urmare, creșterea aportului de colagen timp de câteva luni poate îmbunătăți elasticitatea pielii și poate reduce semnele de îmbătrânire.


 


Sunteți curioși?


Programați o consultație pentru a găsi

cea mai bună soluție pentru dumneavoastră



Frumusețea ta

este proiectul nostru

120 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page