Caută

TENDINȚE ÎN ESTETICA ANULUI 2021


Am sperat cu toții că ne vom trezi în ziua de Anul Nou și pandemia va fi dispărut, iar viața noastră își va fi recăpătat un sentiment de normalitate. Deși, din păcate, nu este deocamdată cazul, clinicile medicale au creat medii sigure pentru a permite pacienților să își continue procedurile estetice programate așa cum au fost planificate, fie ele non-invazive sau intervenții chirurgicale.


Acestea sunt principalele tratamente pe care ne putem aștepta să le vedem mai mult (sau pentru prima dată!) în noul an.
Injectabilele vor exploda


După un an în care ne-am privit aproape zilnic propriile fețe într-un ecran, nu este deloc surprinzător faptul că mai mulți oameni ca niciodată caută tratamente cosmetice. Atât fillerele (acid hialuronic sau compuși cu viață mai lungă, precum hidroxiapatita de calciu sau acidul polilactic), cât și toxina botulinică vor continua să fie foarte solicitate, iar producătorii aduc noutăți pe piață cu regularitate. Beneficiem deja de substanțe care aduc volum și stimulează totodată sinteza de colagen, de formule de acid hialuronic foarte longevive sau aproape similare cu cel natural și așteptăm lansarea anul acesta a unui neuromodulator cu durată de acțiune de 6 luni.
Resurfacing cu laser


Pacienții devin tot mai informați asupra produselor de îngrijire a pielii și a ingredientelor cele mai eficiente. În paralel, observăm un interes mai mare acordat procedurilor de îmbunătățire a texturii și tonusului pielii. Laserul fracționat hibrid reprezintă o cerere populară, deoarece funcționează și timpul de recuperare este minim.Tratamente combinate


Tot mai mulți pacienți combină chirurgia cu tratamentele nechirurgicale pentru a obține o întinerire facială mai cuprinzătoare, iar acest lucru va fi și mai popular în anii următori. S-au făcut progrese extraordinare în ultimul deceniu, îmbunătățind îngrijirea pielii și tratamentele nechirurgicale ale feței și gâtului. Aceste tratamente includ fillere mai bune și mai durabile, neurotoxine, lasere și dispozitive cu radiofrecvență. Transferul de grăsime este acum un adaos obișnuit la chirurgia de rejuvenare facială, restabilind deficitele cauzate de înaintarea în vârstă; poate fi, de asemenea, un complement extrem de eficient în remodelarea corporală - utilizarea propriei grăsimi a unei persoane pentru a îmbunătăți conturul corporal.Accent pe aspectul ochilor


Masca a devenit deja un accesoriu nelipsit din viața noastră cotidiană, astfel încât treimea superioară a feței atrage acum toate privirile.

Blefaroplastia nechirurgicală este din ce in ce mai căutată, iar dispozitivele care o pot realiza din ce în ce mai performante. Blefaroplastia superioară chirurgicală rămâne în continuare standardul de aur și poate fi realizată în deplină siguranță în regim de spitalizare de zi cu anestezie locală. Blefaroplastia inferioară minimală presupune îndepărtarea unei cantități mici de tegument chiar sub linia genelor, lucru care ajută la eliminarea ridurilor îndeosebi daca asociem o procedura tip peeling, laser sau microneedling. Această abordare este excelentă pentru pacienții care nu au un exces semnificativ de grăsime și au un exces de piele limitat.