Caută

6 pași - Rutina de vară

CUM SĂ-ȚI MODIFICI RUTINA DE ÎNGRIJIRE A PIELII PENTRU VARĂ, ÎN FUNCȚIE DE TIPUL TĂU DE PIELE
Vara, cu toată căldura, umiditatea și soarele pe care le aduce, poate fi atât o binefacere, cât și un dezastru pentru pielea ta.


Probabil că vei petrece mai mult timp afară, ceea ce îți expune pielea la razele UV dăunătoare și agravează semnele de îmbătrânire. Dar aerul este mai umed, oferind pielii o hidratare atât de necesară după o primăvară mai uscată. Setul unic de provocări cauzate de pandemia de COVID-19 a inclus și destule probleme de piele, care încă suferă deseori.


Mulți oameni au dezvoltat „maskne”, un alt nume pentru acneea care poate apărea în jurul bărbiei, obrajilor și gurii după purtarea îndelungată a măștilor. Se știe că, în perioadele de stres, corpul nostru produce mai mulți androgeni, un grup de hormoni care pot provoca acnee, deoarece stimulează glandele sebacee și foliculii piloși din piele.


Este posibil să nu fie nevoie să îți revizuiești complet regimul de îngrijire care a funcționat pentru tine în primăvară, dar, dacă dorești să aduci o strălucire de vară și să previi unele probleme comune, există câteva lucruri de făcut pentru a îți actualiza rutina, indiferent de tipul tău de piele.