top of page
B61A0783.JPG

Volumizarea

fetei cu acid hialuronic

Ce sunt fillerele?

Introdus la inceputul anilor ′70, colagenul bovin a fost primul filler injectabil folosit pentru remodelarea faciala, pana in prezent aparand numeroase produse utilizate pentru augmentarea tesuturilor moi faciale. In ultimii zece ani acest domeniu a inregistrat un progres enorm, nu numai in ceea ce priveste varietatea de substante autorizate, ci si ca numar de pacienti care solicita aceste tratamente.

 

Conform Societatii Americane de Chirurgie Estetica, din 1997 s-a notat o crestere de 754% in cazul procedurilor estetice nechirurgicale, aceeasi tendinta fiind observata si in Europa. Acidul hialuronic este cel mai frecvent utilizat agent pe plan global, dar trebuie subliniat ca nu toate injectabilele sunt similare, nu exista substanta de umplere ideala si nici un anume filler care sa multumeasca toti pacientii fara exceptie. In linii mari, substantele injectabile de umplere pot fi impartite in patru categorii: grasime proprie, colagen, acid hialuronic si fillere sintetice, si pot fi injectate la adancimi diferite, intradermic sau profund in stratul subdermal.

 

Desi rezultatele obtinute sunt comparabile, fiecare din ele are origine, particularitati si cateodata efecte adverse diferite. Deoarece este fara indoiala cel mai des folosit, ne vom referi in continuare in principal la fillerele ce contin acid hialuronic.

bottom of page