top of page
5 copy -sfdzcx.jpg
5 copy -sfdzcx.jpg

Conditiile promotiei 

1. Pacientele trebuie sa aiba 18 ani impliniti.


2. Pacientele trebuie sa se programeze la o consultatie in clinica, fie la numarul de telefon, fie pe mail, consultatie care trebuie sa aiba loc pe durata lunii martie 2022.


3. Indicatia operatorie de augmentare mamara cu implanturi siliconice se stabileste numai in urma consultatiei cu echipa noastra medicala.


4. In conditiile in care pacienta este o candidata potrivita pentru interventia chirurgicala de augmentare mamara, aceasta trebuie sa achite un avans de 25% din suma totala pentru a beneficia de pretul promotional.


5. Data efectiva de desfasurare a operatiei se stabileste de comun acord cu pacienta, insa primele locuri disponibile ale doamnei doctor Sinescu sunt in acest moment (data anuntarii promotiei, 23 februarie 2022) in ultima jumatate a lunii aprilie 2022

Totul despre 
Augmentarea mamara

Intrebari pe care le puteti avea

​

Ce alte proceduri pot fi asociate augmentarii pentru a imbunatati forma si dimensiunile sanului?


Daca sanii dumneavoastra sunt ptozati ca urmare a sarcinii, scaderii in greutate, inaintarii in varsta sau pierderii tonusului muscular, o mastopexie asociata poate asigura rezultate exceptionale.

​

Interventia chirurgicala este acoperita de asigurarile de sanatate?


Augmentarea mamara este considerata o operatie estetica, nefiind din acest motiv acoperita de asigurarea medicala. Dumneavoastra sunteti responsabila pentru tot costul. Costurile si modalitatile de plata va vor fi prezentate in timpul consultatiilor initiale.

​

Exista alternative ale procedurii?


In acest moment nu exista nici o alta interventie care sa produca aceleasi rezultate. Sistemul Brava® utilizeaza suctiunea pentru a crea tesut glandular suplimentar in timp. Imbunatatirile sunt mici, iar implicatiile si stabilitatea pe termen lung nu au fost inca determinate. Lipofillingul (injectarea de grasime proprie) este o procedura cu rezultate satisfacatoare la paciente atent selectionate, dar efectele la distanta sunt incomplet cunoscute deocamdata.

Augmentarea mamara – sau marirea de sani – este o interventie chirurgicala care modifica dimensiunile sau forma sanilor cu ajutorul unor implanturi siliconice sau saline. Exista mai multe motive care pot determina o pacienta sa isi doreasca o marire de sani:


– in scop pur estetic;


– pentru corectia unei asimetrii vizibile intre cei doi sani;


– pentru corectia sanilor lasati;


– pentru reconstructia unuia sau ambilor sani dupa alte operatii

Aveti nevoie de aceasta procedura?

​

Daca sunteti sanatoasa si aveti asteptari realiste legate de rezultatele augmentarii mamare, sunteti candidata ideala pentru aceasta interventie. Desi marirea de sani le va imbunatati dimensiunile si forma, este important sa intelegeti limitele procedurii.

 

Atat detaliile de tehnica, cat si eventualele probleme vor fi discutate cu dumneavoastra in timpul primei consultatii in clinica noastra.

Consultatia 

​

Inainte de operatie veti beneficia de o consultatie si o evaluare initiala cu medicii nostri, cu scopul de a determina daca augmentarea mamara este indicata in cazul dumneavoastra si de a vi se explica detaliile procedurii.


Vom discuta ce asteptari aveti in urma acestei operatii si vor fi trecute in revista diferitele optiuni pentru augmentarea mamara. Vom decide impreuna atat ce tip de implant vom folosi, cat si pozitia, forma, textura si dimensiunile acestuia. Vi se vor explica in detaliu desfasurarea procedurii, pasii de urmat pre- si postoperator, potentialele riscuri si complicatii, costurile si modalitatile de plata.

 

Va vom raspunde la toate intrebarile. Va vom cere un istoric medical, informatii legate de consumul de tigari si alcool, precum si o lista a tuturor medicamentelor pe care le folositi, inclusiv a celor cumparate fara reteta, ca aspirina, vitaminele, suplimentele alimentare. In plus, va vom indica sa efectuati o mamografie sau o ecografie mamara inainte de operatie, pentru a certifica absenta oricaror alte probleme medicale.

 

Daca este necesar, doctorii nostri va vor recomanda un centru de imagistica medicala in acest scop

Interventia chirurgicala

​

Interventia chirurgicala va avea loc intr-una din clinicile private ultramoderne cu care colaboreaza medicii nostri. Operatia necesita anestezie generala si dureaza mai putin de doua ore.

 

De obicei este nevoie de o noapte de spitalizare, dar exista si posibilitatea sa plecati acasa in seara interventiei. Implanturile se introduc printr-o incizie minima la nivelul fiecarui san.

 

Pozitia finala a inciziei este determinata de anatomia individuala a pacientei, dar Dr. Sinescu va alege varianta care asigura cel mai bun aspect estetic al cicatricii rezultate. Odata incizia facuta, medicul ridica tesutul glandular si pielea pentru a crea un buzunar in care va fi inserat implantul.

 

Acest buzunar va fi situat fie sub glanda mamara, fie in spatele musculaturii toracelui. Dupa pozitionarea implantului incizia se coase. Pe perioada vindecarii este necesar sa purtati o bustiera medicala pentru a mentine pozitia optima a sanilor.

Perioada postoperatorie

​

La ce sa va asteptati dupa operatie:

​

  • Activitate – Moment

​

  • Dus – A doua zi dupa operatie

​

  • Reluarea lucrului – La cateva zile

​

  • sofat – La circa o saptamana

​

  • Contact fizic cu sanii – La 3-4 saptamani

​

  • Activitate fizica intensa – La 3-4 saptamani

​

  • Estomparea cicatricilor – La cateva luni – 1 an

Ce sa asteptati dupa procedura

​

  • Renuntarea la pansament – 1-5 zile dupa operatie

​

  • Dusul si spalatul pe cap – dupa scoaterea pansamentelor

​

  • Scoaterea firelor – 5-7 zile dupa operatie, daca sunt neresorbabile

​

  • Revenirea la munca – 3-14 zile dupa operatie

​

  • Condusul – imediat ce va simtiti confortabil

​

  • Activitati intense – 2-14 zile dupa operatie

​

  • Estomparea cicatricilor – de la cateva luni la un an

Imediat dupa operatie​

​

Spitalizarea dureaza de obicei o noapte. S-ar putea sa fiti somnoroasa dupa anestezie si sa aveti dureri pe zona operata, astfel ca e bine sa va insoteasca cineva acasa.

 

Va sfatuim de asemenea sa nu ramaneti singura cateva zile.

Primele 24-48 de ore

​

In primele doua zile, s-ar putea sa fiti obosita ca urmare a anesteziei, iar zona operata va fi sensibila si dureroasa. Va vom prescrie antialgice, astfel ca mare parte din disconfortul postoperator se va ameliora treptat.

 

Veti putea face dus in prima zi postoperator, dar nu lasati pansamentul de deasupra inciziei sa se ude. Puteti indeparta fasa elastica in timpul dusului, insa aceasta va trebui purtata tot timpul in rest, inclusiv noaptea, in primele 6 saptamani.

 

Veti veni la control mai intai la 2-3 zile, saptamanal in primele 6 saptamani, iar apoi lunar in primele 6 luni. in plus, va vom instrui asupra unui program de masaj, necesar pentru a mentine implanturile moi, care va trebui urmat de 4-5 ori pe zi in primele 6 luni postoperator.

Primele doua saptamani

​

In primele 14 zile veti observa o reducere marcata si progresiva a disconfortului postoperator. Iata pe scurt o succesiune a etapelor pe care le veti parcurge:


– echimozele se estompeaza in aproximativ doua saptamani
– unele paciente resimt o senzatie de arsura la nivelul mamelonului, care in general dispare la 7-14 zile postoperator
– firele de sutura, daca le aveti, se indeparteaza la 10-14 zile
– s-ar putea sa resimtiti durere moderata, intepaturi, arsuri sau furnicaturi, rezultat al vindecarii nervilor senzitivi; toate acestea sunt perfect normale si scad in intensitate cu timpul; daca disconfortul este pronuntat, va vom prescrie un antialgic
– cel putin in prima saptamana postpoperator va recomandam sa dormiti pe spate, cu capul mai sus, pentru a mentine sanii in pozitia optima pentru vindecare. Cateva perne asezate pe ambele parti ale corpului va vor ajuta sa nu va intoarceti in somn
– bustiera/ fasa elastica se poarta permanent, inclusiv noaptea, cu exceptia momentului cand faceti dus. Daca aceasta este prea stransa anuntati medicul.
– evitati efortul fizic intens

Reluarea programului normal

​

Fiecare dintre noi se vindeca in ritmul propriu, iar rutina zilnica se reia progresiv.

 

Totusi, iata cateva linii generale:


– va puteti intoarce la serviciu sau la scoala in 14 zile, in functie de starea generala, cu exceptia cazurilor cand lucrati in conditii de efort fizic intens
– puteti sofa la 7-10 zile, atat timp cat nu simtiti durere la volan
– va recomandam sa va abtineti de la sex cel putin 7 zile postoperator
– sportul poate fi reluat la sase saptamani, iar pacientele noastre sunt incurajate sa inceapa treptat un program de exercitii fizice
– expunerea prelungita la soare si la caldura trebuie evitata cateva luni
– cicatricile postoperatorii trebuie protejate de soare cel putin un an
– este posibil ca aria din jurul inciziilor sa ramana amortita postoperator, este perfect normal, iar reluarea sensibilitatii poate dura cateva luni
– in primele sase saptamani veti purta tot timpul o bustiera de sustinere, inclusiv in timpul noptii. Singurul moment cand o veti scoate va fi la dus, iar apoi o veti pune la loc imediat. Bustiera trebuie sa stea ferm, dar nu prea strans, deoarece poate provoca probleme tegumentare. Dupa sase saptamani o puteti folosi doar in timpul zilei, iar dupa doua luni veti relua utilizarea unui sutien normal. E de preferat ca acesta sa nu aiba armaturi metalice pana la vindecarea completa a inciziilor.
– sanii dumneavoastra pot evolua diferit pana la vindecare: unul se poate edematia mai tare, poate fi mai dureros, chiar si forma poate fi usor alta. Toate acestea sunt normale. Atunci cand organismul se recupereaza complet, sanii vor arata natural si simetric.
– tegumentul sanilor poate fi lucios din cauza edemului. Dupa cateva saptamani acesta se remite, iar pielea isi revine la aspectul normal

Riscurile si complicatiile interventiei

​

Orice interventie chirurgicala implica un grad de risc, iar operatiile la nivelul sanului nu fac exceptie. in timpul primei consultatii, Dr. Sinescu va va evalua gradul individual de risc, toate potentialele probleme vor fi discutate si vom stabili impreuna daca aveti indicatie pentru augmentare mamara.

 

Respectarea cu strictete a tuturor recomandarilor medicale pre- si postoperatorii este cruciala pentru reducerea oricarui pericol.

 

Va vom fi in permanenta alaturi pentru a obtine un rezultat final satisfacator si sigur.

Care sunt posibilele efecte secundare sau riscuri?

​

Rezultatele augmentarii mamare sunt permanente. Cu toate acestea, ca parte a procesului normal de imbatranire, sanii se pot ptoza intr-o oarecare masura, iar pielea se poate rida.

 

Majoritatea pacientelor doresc la un moment dat ajustarea implantelor, pentru a isi mentine un aspect cat mai tineresc. De asemenea, unele complicatii imediate sau la distanta impun schimbarea acestora, dar din fericire aceste cazuri sunt relativ rare.

Cele mai probabile efecte adverse includ urmatoarele:

​

  • Infectie

​

  • Deficit senzitiv

​

  • Echimoze

​

  • Asimetrie

​

  • Seroame sau hematoame

​

  • Pierderea partiala sau completa a grefei

​

  • Inflamatie prelungita

​

  • Iregularitati de contur in zona donoare

Cat timp se mentin rezultatele?

​

​

Rezultatele augmentarii mamare sunt permanente. Cu toate acestea, ca parte a procesului normal de imbatranire, sanii se pot ptoza intr-o oarecare masura, iar pielea se poate rida.

 

Majoritatea pacientelor doresc la un moment dat ajustarea implantelor, pentru a isi mentine un aspect cat mai tineresc.

​

De asemenea, unele complicatii imediate sau la distanta impun schimbarea acestora, dar din fericire aceste cazuri sunt relativ rare.

bottom of page