top of page
Caută

Cei 5 factori esențiali de care depinde succesul epilării definitive


Am fost întotdeauna mândră de părul meu negru și des. Așa l-am avut de mică, practic de la naștere. Am câteva poze color de când aveam o luna: doi ochi curioși și o claie de păr negru😁


Repet: am fost întotdeauna mândră de părul meu… de pe cap.

În adolescență însă am constatat că și pe restul corpului e aceeași poveste: negru, lung și mult 🙈. După aproximativ doi ani de rugăminți, mama a fost în sfârșit de acord să merg la epilat pe la 16 ani, iar de atunci am fost o utilizatoare cu frecvența de ceasornic (în cazul meu, cam la 2 săptămâni!) a cerii fierbinți trecând peste disconfort și durere… până când am descoperit epilarea laser, care s-a dovedit salvatoare!


Din punct de vedere fiziologic, pilozitatea corporală își are funcțiile ei, cea mai importantă din acestea fiind termoreglarea. Epilarea este însă cunoscută din antichitate, iar beneficiile din punct de vedere al igienei sunt incontestabile. Avem acum la dispoziție metode avansate de a scapă de părul nedorit, laserul Alexandrite fiind în mod cert standardul de aur.


Așa că m-am gândit să vă povestesc - pe scurt, dar nu tocmai☺️ - tot ce trebuie să știți despre epilarea laser.


Epilarea definitivă cu laser realizată la Clinica Project Beauty este cea mai eficientă metodă de îndepărtare a părului nedorit și se realizează cu aparatură considerată nr. 1 în lume: cel mai performant echipament marca Deka Lasers (lider mondial în dezvoltarea de lasere medicale) ce combină laserul Alexandrite 755 nm cu sistemul Moveo. Acest tip de laser se adresează atât femeilor, cât și bărbaților, realizând atât epilare corporală, cât și facială, în orice anotimp, pentru toate tipurile de pigment al pielii pacientului și pentru toate culorile de păr.


Clinică Project Beauty este o clinică medicală care oferă tratamente faciale și corporale utilizând aparatură medicală de top și de asemenea și servicii complexe de chirurgie estetică, medicină estetică minim-invazivă și non-invazivă. Echipamentul pe care îl folosim este un laser profesional medical-estetic, cu parametri superiori aparatelor din saloanele cosmetice.

Suntem una din puținele clinici din București care dețin un astfel de laser de înaltă performanță, iar terapeuții noștri sunt instruiți în mod special și continuu. Nu în ultimul rând, toate tratamentele pe care le oferim se desfășoară sub supraveghere și coordonare medicală.

Laserul Alexandrite cu lungime de undă de 755 nm transmite la rădăcina firului de păr un nivel de energie per puls net superior laserelor concurente, iar DEKA a dezvoltat o tehnologie care optimizează cuplarea laser-piele prin dublarea cantității energiei, ceea ce crește proporțional eficienta tratamentului.

Partea laserului care vine în contact cu pielea este safir natural, cu o pierdere mimimala energetică și un nivel de siguranță deosebit de ridicat pentru pacient.
Cum se desfășoară o ședința de epilare laser?


După ce ajungeți în clinică veți fi invitați în sala de tratament. În timpul ședinței, atât dumneavoastră, cât și terapeutul veți purta ochelari speciali de protecție. Vă vom demachia - în cazul epilarii faciale, vă vom acoperi cu dermatograf alb nevii pigmentări din zona ce urmează a fi tratată pentru un plus de siguranță și vom aplică gel special pentru tratament pe zona vizată.


Datorită sistemului încorporat de răcire al laserului, tratamentul este complet nedureros. Durata ședinței diferă în funcție de zonă, de la circa 5 -10 minute pentru axilă sau regiunea inghinală până la circa 2 ore în cazul epilării full body.

Există câțiva factori foarte importanți de care depinde succesul epilarii laser.


1. Pregătirea pielii pretratament: este de preferat ca pielea să fie foarte bine hidratată, iar firele de păr crescute în interior cât mai puține (este indicat să folosim cu regularitate scrub în acest scop).


2. Pe întregul parcurs al ședințelor de tratament părul trebuie îndepărtat numai cu ajutorul lamei de ras, fiind interzisă folosirea cerii, a epilatorului sau a electrolizei. Cu alte cuvinte, nu smulgem niciodată rădăcina firului de păr.


3. Cu o zi înainte de ședința de epilare sau chiar în ziua respectivă, părul din zona ce urmează a fi tratată trebuie ras proaspăt, operațiune care are rezultate mai bune în cazul în care pielea este hidratată.


4. Există o serie de medicamente care trebuie evitate pe timpul desfășurării tratamentului. O listă completă este atașată acestui articol, iar cu cel puțîn două zile înainte de ședința programată evitați aspirina și alte inflamatoare nesteroidiene.


5. Laserul Clinicii Project Beauty, Motus AY de la Deka Lasers, are 2 moduri de lucru: MOVEO (cu energie cumulativă) și PCP (punct cu punct). Aceste metode se indică separat sau alternativ (primele ședințe Moveo, apoi PCP pentru “reglaje fine”), în funcție de tipul de fir de păr și de cât de eficient se dovedește a fi tratamentul pe parcurs.


Energia laser folosită este semnificativ diferită, astfel încât protocolul de expunere la soare (plajă sau solar - nerecomandabil însă din motive de prevenție a cancerului de piele) sau de folosire a cremei autobronzante este următorul:

– interzis cu minim 3 zile înainte și după tratament laser MOVEO

– interzis cu minim 3 săptămâni înainte și după tratament laser “punct-cu-punct”.


Pe toată perioada tratamentului veți utiliza cremă cu factor de protecție solară mare, preferabil +50.

După ședința de epilare definitivă vă sfătuim să nu faceți duș sau baie foarte fierbinte, să nu aplicați produse cosmetice cu mult alcool sau parfum, precum și să nu mergeți la sală sau la saună timp de 48 -72 de ore.


În ciuda faptului că energia laser nu ar trebui să fie dăunătoare femeilor însărcinate sau care alăptează, din lipsa de dovezi științifice suficiente care să ateste acest lucru, vă sfătuim să amânați ședințele de epilare definitivă până după încheierea alăptării.Pentru majoritatea pacienților sunt necesare 6 ședințe de tratament spațiate la 6-8 săptămâni. În cazul pacienților care suferă de hirsutism se poate ajunge la 10 ședințe în total.


Rezultatele epilării definitive sunt de lungă durată, însă există posibilitatea că la un moment dat să apară alți foliculi, astfel încât recomandăm efectuarea unei ședințe de întreținere pe an după încheierea întregului program.


Lista de medicamente contraindicate:


1. Medicamente utilizate în tratamentul acneei: isotretinoin (Accutane/ Roacutanne), acitretin (Soriatane).

Accutane / Roaccutane este un fotosensibilizant puternic, care trebuie întrerupt cu minim 2 luni înainte de epilarea laser!

2. Anticoagulante și antiagregante plachetare: acid acetil-salicilic, heparină, heparine fracționate, sintrom, plavix, etc. Acestea cresc riscul de efecte adverse tip echimoze/ hematoame/purpura.


3. Alte medicamente fotosensibilizante.

Medicamentele care provoacă fotosensibilitate trebuie avute în vedere atunci când începeți un tratament laser, astfel că este cel mai bine să vă consultați cu medicul asupra oricărei medicații pe care o urmați.

În categoria fotosensibilizantelor intră:


Antibiotice: tetraciclină(Achromycin), ciprofloxacina (Cipro, Proquin), doxiciclină (Oracea, Vibramycin), sulfametoxazol (Gantanol), sulfametoxazol și trimetoprim (Bactrim, Septra)

Medicamente pentru inimă: amiodarona (Cordarone), diltiazem (Cardizem, Dilacor, Tiazac), nifedipina (Procardia)


Antihistaminice: difenhidramina (Benadryl)

Medicamentele pentru diabet zaharat: clorpropamida (Diabinese), gliburida (Diabeta, Glynase, Micronase)

Diuretice: furosemid (Lasix), hidroclorotiazida (Hydrodiuril)

Chimioterapice: 5-fluorouracil (Carac, Efudex, Fluoroplex), dacarbazina (DTIC-Dome)

Retinoizi


Calmante: naproxen (Aleve, Naprosyn), piroxicam (Feldene)

Medicamentele psihiatrice: clorpromazină (Thorazine), desipramina (Norpramin), imipramina (Tofranil)

Anticoncepționale orale

135 afișări1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

1 Comment


เว็บ WUACHON888 เป็นเว็บไซต์พนันออนไลน์ที่ทุกท่านสามารถเข้ามาเดิมพันไก่ชนออนไลน์ได้ทุกที่ทั่วโลก

เว็บ WUACHON888 พนันพื้นบ้านออนไลน์ที่ได้รับความนิยมจากลูกค้า เข้ามาใช้บริการมากที่สุดอันดับหนึ่งของประเทศไทย เว็บไซต์ของเราได้รับการยอมรับจากลูกค้าทั่วโลก เข้ามาใช้บริการเดิมพัน วัวชนออนไลน์ มากที่สุดบนโลกออนไลน์ ซึ่งแน่นอนครับว่าลูกค้าที่เข้ามาลงทุนกับเราจะไม่ผิดหวังอย่างแน่นอน เพราะการจ่ายเงินรางวัลที่เว็บของเรา ให้ราคาที่สูงและดีกว่าเว็บพนันอื่นๆถึงสามเท่า ซึ่งเราขอการันตีว่าเว็บไซต์ของเรา จะทำให้ลูกค้าทุกท่านได้สนุกสนานไปกับการเดิมพันวัวชนออนไลน์อย่างไร้ขีดจำกัด และทุกท่านจะเพลิดเพลินไปกับการไลฟ์สดการแข่งขันวัวชนออนไลน์ ที่ทุกท่านสามารถเข้ามารับชมผ่านช่องทาง Facebook ได้อย่างจุใจมากกว่า 100 รายการเลยครับLike
bottom of page